top of page
Pedicured Feet

Voeten weerspiegelen het lichaam

EEN GEMIDDELD PERSOON ZET 8.000 – 10.000 STAPPEN PER DAG

Dat is in een mensenleven vier keer rond de aarde. Veel mensen besteden weinig aandacht aan hun voeten, terwijl ze het hele lichaam moeten dragen (dag in, dag uit). Ze zijn daarmee het meest belaste lichaamsdeel, maar ze worden toch nog regelmatig vergeten in de algehele verzorging.

20% van de Nederlanders krijgt jaarlijks te maken met voetklachten, waarvan vrouwen een vier keer hogere kans op voetklachten hebben dan mannen. Pijnlijke voeten kunnen daarnaast ook invloed hebben op knie-, heup-, rug-, en nekklachten.

Het vak van pedicure is meer dan het alleen maar knippen van nagels. Zo mag ik bij een pedicure behandeling eelt en likdoorns verwijderen en ingroeiende nagels behandelen, doorverwijzen naar een podotherapeut, of arts en advies geven over de verzorging van de voeten.

 

Een pedicure behandeling begint altijd eerst met een klein onderzoek. Dit is zeker bij een eerste bezoek ontzettend belangrijk, want ik ben op dat moment niet bekend met jouw voeten. Terwijl je lekker comfortabel achterover gaat zitten in een grote behandelstoel, zal ik luisteren naar wat voor voetklachten je hebt. De volgende stap is het uitzoeken waar deze vandaan komen. Voordat we dan doorgaan naar de daadwerkelijk behandeling, probeer ik je eerst zoveel mogelijk te informeren   

hoe je deze klachten kan verminderen, verbeteren en/of in de toekomst kan voorkomen. Samen halen we namelijk het beste resultaat. De pedicure behandeling begint vaak bij de tenen en nagels, dan door de naar de bal van de voet, en uiteindelijk als de laatste de hak. Zodra jouw voeten likdoorn en eelt vrij zijn, worden ze schoongemaakt en gedesinfecteerd. De behandeling wordt vervolgens afgesloten met een heerlijke voetencreme.

 

Als afsluiting is het extra mogelijk om te kiezen voor een ontspannende voetreflexmassage (deze kan ook los ingepland worden)

In de voeten wordt het hele lichaam weerspiegeld.

Voetreflexologie is een drukpuntmassage van de

zenuwuiteinden in de voeten die in verbinding staan met alle organen en systemen van het lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones (drukpunten) op voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van  het lichaam gestimuleerd. Tevens worden blokkades in  het lichaam opgeheven en afvalstoffen afgevoerd.

 

Dit  leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning  van lichaam en geest.

 

Ook kunt u bij mij terecht voor het lakken van de teennagels d.m.v gewone lak of het zetten van gel lak soak off gel lak is de nieuwste trend op nagelgebied.

 

Dit product combineert de eigenschappen van een gel met die van een nagellak in een veelvoud aan kleuren. De soak off gel wordt dun aangebracht op de natuurlijke nagel en vervolgens uitgehard in een professionele UV lamp. Het product wordt aangebracht als een nagellak, maar heeft de duurzaamheid en flexibiliteit van een gel. Het resultaat is prachtige nagels die ongeveer vier weken blijven zitten. Dit is afhankelijk van de groei van de eigen nagel.

Laat jezelf verwennen

bottom of page